[:en]Japanese Series Seminar:Business Strategy of Ajinomoto Indonesia by CEO of Ajinomoto[:id]Seminar Japanese Series:Strategi Bisnis Group Ajinomoto Indonesia oleh CEO Ajinomoto[:]

[:en]

DSC_0485

On Saturday July 4, 2015, Ajinomoto Indonesia Group CEO Mr. Kaoru Kurashima provide public seminars to students Budi Luhur University. The event was opened by the Rector of the University of Budi Luhur Prof.Suryo Hapsoro, PhD and was attended by the Chairman of the Executive Committee of Budi Luhur Cakti Education Foundation, Mr. Kasih Hanggoro and Mrs. Mika Suzuki.

ajinomotoIn this seminar, Mr. Kurashima who accompanied by Mr. Alfan Harahap as a seminar facilitator, presented the Business Strategy Group Ajinomoto Indonesia in the face of global competition, particularly in Indonesia.
The presentation begins with the history of Ajinomoto who have aged more than 100 years in the world and the beginning of the establishment of Ajinomoto in Indonesia in 1969,

11062064_10153082776039385_2381685258016284543_nBy significantly increasing profit of Ajinomoto products in Indonesia, which reached 4.2 billion in 2014, Mr. Kurashima explained about the vision and mission of Ajinomoto Indonesia, namely “being DANTOTSU 1 food company in Indonesia” with some of the points that must be retained is customer trust, satisfaction and employee pride and contribute to Indonesia and the Islamic community.

Business strategy of Ajinomoto apply 4A is Affordable (affordable) in terms of price, Available (available) anywhere, Appicable (easy to use) and Acceptable (acceptable) by the community.

DSC_0567The material also explained about the safety of the ingredients contained in the product MSG Ajinomoto MSG and influence to the nervous system described by the speaker, very safe for the human body.

The event closed with the presentation of a memento to the speaker of plaque and souvenirs by the Rector and Chairman of the Board of Yayasan Budi Luhur Cakti.

ajinomoto budi luhur[:id]DSC_0485Pada hari Sabtu tanggal 4 Juli 2015, CEO Ajinomoto Indonesia Group Mr. Kaoru Kurashima memberikan seminar umum kepada mahasiswa Universitas Budi Luhur. Acara dibuka oleh Rektor Universitas Budi Luhur Prof.Suryo Hapsoro, PhD dan dihadiri oleh Ketua Pengurus Harian Yayasan Pendidikan Budi Luhur Cakti, Bpk Kasih Hanggoro beserta Ibu Mika Suzuki.

ajinomotoPada seminar ini, Mr Kurashima yang didampingi fasilitator seminar Bpk Alfan Harahap, memaparkan Strategi Bisnis Group Ajinomoto Indonesia dalam menghadapi persaingan global, khususnya di Indonesia.

11062064_10153082776039385_2381685258016284543_nPresentasi dimulai dengan sejarah Ajinomoto yang telah berusia lebih dari 100 tahun di dunia dan dimulainya pendirian Ajinomoto di Indonesia pada tahun 1969,

Dengan meningkatnya secara signifikan produk Ajinomoto di Indonesia yang mencapai 4.2 triliun pada tahun 2014, Mr. Kurashima menjelaskan tentang visi misi Ajinomoto Indonesia yaitu “menjadi perusahaan makanan DANTOTSU No.1 di Indonesia” dengan beberapa point yang harus di pertahankan yaitu kepercayaaan pelanggan, kepuasan dan kebanggaan karyawan serta kontribusi untuk masyarakat indonesia dan Islam.

AjinomotoStrategi bisnis Ajinomoto menerapkan 4A yaitu Affordable(terjangkau) dari sisi harga, Available (tersedia) dimana saja, Appicable(mudah digunakan) dan Acceptable (dapat diterima) oleh masyrakat.

Materi juga menjelaskan tentang keamanan dari bahan MSG yang terkandung didalam produk Ajinomoto dan pengaruh MSG ke sistem syaraf yang dijelaskan oleh pembicara, sangat aman bagi tubuh manusia.

DSC_0567Acara ditutup dengan pemberian kenang-kenangan dari Universitas Budi Luhur kepada pembicara berupa plakat dan cinderamata oleh Rektor dan Ketua Pengurus Yayasan Budi Luhur Cakti.

ajinomoto budi luhur[:]