[:id]Japanese Seminar:360 degree Business Innovation oleh Mr. Jun Tamura (Mitsui & Co)[:en]Japanese Seminar:360 degrees Business Innovation by Mr. Jun Tamura (Mitsui & Co)[:]

[:id]jun-t

Pada tanggal 29 Oktober 2016 bertempat di Ruang Theater Universitas Budi Luhur, dosen dan mahasiswa S1 dan S2 Budi Luhur mendengarkan penjelasan dari Mr. Jun Tamura dari Mitsui&Co tentang 360 derajat Business Innovation yang merupakan rangkaian dari Japanese Seminar Series.

Dimulai dengan penjelasan bahwa Mitsui&Co adalah sebuah Integrated Business Company atau dalam bahasa Jepang “Sogo Sosha” yang memiliki berbagai macam bidang bisnis mulai dari mie, donut sampai pesawat luar angkasa.

jun-t-1jpgMitsui & Co beroperasi di 65 negara dan Indonesia adalah negara ke 3 lokasi bisnis terbesar setelah Brazil dan Chile yang beroperasi sejak tahun 1901 (sudah 115 tahun di Indonesia) ujar Mr. Tamura

Di bidang infrastruktur, proyek terbesar saat ini adalah kerjasama dengan Perusahaan Listrik Negara (PLN) dalam pengadaan energi listrik di Proyek Paiton Jawa Timur.

Proyek ke 2 terbesar adalah bekerjasama dengan Pertamina dalam bidang minyak bumi dan gas di berbagai lokasi. Proyek penting lain adalah Jakarta MRT dan pembangunan peti kemas CT 1 di Tanjung Priok dan masih banyak proyek-proyek lain di luar infrastruktur.

Mr. Jun yang merupakan lulusan dari Mechanical Engineering (Sophia University Tokyo) melanjutkan Master Leadership Development di Harvard University, Boston. Beliau sangat menyukai traveling dan diving. Beliau sudah diving ke manado, raja ampat dan juga telah mencoba berbagai macam makanan Indonesia seperti Nasi Goreng, Mie Goreng, dan juga Ikan Bakar. Beliau mengatakan makanan Indonesia sangat bagus (enak maksudnya…)

jun-t-3jpg

Pada akhir seminar beliau menjelaskan Prinsip Mitsui :

“sebuah pena, kertas dan telephone , kami dapat menjalankan bisnis.

Peserta seminar sangat antusias sekali dan sangat berterima kasih atas sharing ilmu yang diberikan oleh Mr. Jun Tamura.

japanese-seminar[:en]jun-t

On October 29, 2016 at Theater Room, Universitas Budi Luhur, lecturers and undergraduate/ graduate student of Budi Luhur listen to the explanation of Mr. June Tamura, Chief Representative of Mitsui & Co LTD Indonesia, about 360 degrees Business Innovation. This seminar is one of a Japanese Seminar Series that held on our campus.

Beginning with an explanation that Mitsui & Co. is an Integrated Business Company or in Japanese called “Sogo Sosha” which has a wide range of business fields ranging from noodles, donuts until the spacecraft.

jun-t-1jpgMitsui & Co. operates in 65 countries and Indonesia is the 3rd largest site after Brazil and Chile in operation since 1901 (already 115 years in Indonesia) said Mr. Tamura

In the field of infrastructure, the biggest current project is a collaboration with the State Electricity Company (PLN) in the procurement of electrical energy in the Project Paiton in East Java.

2nd largest project is in cooperation with Pertamina in the fields of oil and gas at various locations. Another important project is the Jakarta MRT and construction of container CT 1 in Tanjung Priok and many other projects outside infrastructure.

jun-t-3jpgMr. Jun who is a graduate of Mechanical Engineering (Sophia University Tokyo) continue the Master of Leadership Development (Harvard University, Boston) likes to traveling and diving. He has been diving to Manado, Raja Ampat and also have tried a variety of Indonesian food like Nasi Goreng, Mee Goreng, and also Ikan Bakar. He said Indonesia is very delicious food.

At the end of the seminar, he explained the principle of Mitsui & Co: “A pen, paper and telephone, we can run the business….

The seminar participants are very enthusiastic and are very grateful for sharing knowledge given by Mr. Jan Tamura.

[:]